divendres, de maig 13, 2005

Malaprensa: article sobre el federalisme

Avui anava a parlar dels Illuminati com he dit al bar però he llegit alguna cosa molt rara i m'ha fet por. Per tant, us quedeu amb les ganes i parlo d'una altra cosa que em vingui bé.
He llegit a Malaprensa (fantàstic blog que critica els media espanyols, realment val la pena de fer-hi un cop d'ull si no el coneixeu) un genial article de Josu Mezo (l'autor del blog) que parla sobre les diferències entre les autonomies espanyoles i els estats d'Estats Units.
L'article no només mostra que aquestes diferències són abismals i que hi ha molt camí que es pot recòrrer si es vol, sinó que desmenteix alguns tòpics que es tenen dels Estats Units com a territori de salvatges. L'article mostra perfectament que algunes lleis molt polèmiques que aquí sempre serveixen a quatre dogmàtics per dir que Estats Units es casi una dictadura són simplement fruit de la llibertat i de l'alt grau de federalisme que hi ha.

Pàgines addicionals que estan relacionades amb el tema:

Actualització: A través de la Fundació Catalunya Oberta trobo un article de Ramon Tremosa que parla sobre el federalisme. Entre altres coses esmenta un llibre de Ferran Requejo que parla sobre la descentralització de l'Estat Espanyol i ho compara amb sistemes federals: Federalisme plurinacionali Estat de lesautonomies,Proa, 2003